Studii sociale
Urangutanu
2024-03-07 17:24:36
cum se fac chirostile ?
Răspunsuri la întrebare
Alin28
2024-03-07 18:52:43

Mod de preparare Aluatul Într-un castron se cerne făina si se adaugă o linguriţă de sare, 6 linguri de ulei, un ou, 50 gr smântână şi se frământă un aluat tare.  Aluatul se întinde subţire şi se taie pătrăţele. Brânza de vaci se amestecă bine cu cea de oi şi un ou, sare nu se adaugă. Pe fiecare pătrăţel se pune câte o linguriţă din compoziţia obţinută se îndoaie unindu-se marginile aluatului si se lipesc bine cu degetul cel mare şi arătătorul. Prealabil se pune apă la fiert într-o cratiţă, se adaugă un pic de sare şi când apa a dat în clocot se adaugă colţunaşii si se fierb până se ridica la suprafaţă. Îi scoatem cu spumiera şi îi ungem bine cu unt să nu se lipească unul de altul. Se servesc cu smântână. P.S. Uleiul şi smântâna dă elasticitate aluatului, nu rupe când se fierb şi este foarte uşor de întins.. Bafta !!!

Adăugați un răspuns