Studii sociale
Cont şters
2023-12-06 12:06:06
Am nevoie repedeee la civica! Va rooog! Cine poate fi judecator? Cum apara Ministerul Public drepturile cetatenilor? Un judecator ar putea fi si profesor? Daca cineva estr judecator, el respecta sigurlegile tarii?
Răspunsuri la întrebare
ionalexandram
2023-12-06 18:43:30

-Oricine care are o educație aleasă,ccorectitudine și o minte ageră poate deveni judecător. -Ministerul public își exercită atribuțiile prin procurori constituiți în parchete, cu respectarea principiului legalității și al imparțialității. -Un judecător poate avea și funcția de profesor universitar de drept. -Indiferent că îndeplinești sau nu funcția de judecător, trebuie să respecți regulile țării. Până la urmă, toți suntem cetățeni și avem aceleași responsabilități.

Icxx
2023-12-06 18:44:45

Judecatorii sunt magistrati ei au studii juridice participa la un concurs si devin magistrati.Ministerul public este form din procurori care se ocupa de acuzarea celor ce incalca legea si dr cetat.profesori da pot fi judecatorii dar nu pot faceparte dintr un partid deoarece justitia si judecat sunt independenti.judecat sunt primii care tb sa resecte legea si sa aiba un comportament ireprosabil

Adăugați un răspuns