Arte
kju
2023-08-23 03:30:06
1) Identifica pe internet sau in alte surse o legenda despre originea oualor vopsite si noteaz-o in spatiul de mai jos. 2) Alege o tara care iti place si descrie un obicei de paste pe care il au oamenii de acolo.Poti sa te documentezi si pe internet! Va dau 30 de puncte si coroana
Răspunsuri la întrebare
vladcompact
2023-08-23 07:30:53

Un ou de Paști este un ou vopsit sau decorat cu desene, în special în roșu, cu ocazia sărbătorii Paștelui creștin. De obicei este un ou de găină fiert tare, care, conform tradiției, este mâncat sau dăruit.Oul de Paște are și scop decorativ în perioada Paștelui. Ouăle de Paști decorative pot fi ouă de găină golite de conținut, sau pot fi confecționate din carton, gips, lemn, piatră, material plastic. Există și ouă de Paște de ciocolată.Un ou de Paști este un ou vopsit sau decorat cu desene, în special în roșu, cu ocazia sărbătorii Paștelui creștin. De obicei este un ou de găină fiert tare, care, conform tradiției, este mâncat sau dăruit.Oul de Paște are și scop decorativ în perioada Paștelui. Ouăle de Paști decorative pot fi ouă de găină golite de conținut, sau pot fi confecționate din carton, gips, lemn, piatră, material plastic. Există și ouă de Paște de ciocolată.                                                                                          al doilea punct                       Ca si in Romania, in Franta Pastele reprezinta cea mai importanta sarbatoare a crestinilor, fiind sarbatorit cu foarte mult fast. Magazinele si casele sunt frumos decorate cu iepurasi, pui, oua colorate, pesti si clopotei din ciocolata.  In prima zi de Paste, dis de dimineata, copii se indreapta spre "cuibarul" pe care l-au facut in curte cu ocazia Pastelui si gasesc ouale special pregatite pentru ei. Chiar daca pare greu de crezut, simbolul iepurasului este inlocuit in Franta cu pestii si clopotele din ciocolata. Acest simbol are legatura cu luna aprilie si Ziua Pacalelilor, indeosebi. Dupa cum stiti, in aceasta zi copii incearca sa lipeasca hartii sub forma unui peste pe spatele a cat mai multi oameni. "Clopotele zburatoare" reprezinta o alta traditie respectata cu strictete. Se crede ca in Vinerea Mare toate clopotele iau cu ele, spre Vatican, durerea celor care au jelit crucificarea fiului lui Dumnezeu. Aceleasi "clopote zburatoare" se intorc, insa, in prima zi de Paste, aducand cu ele nenumarate oua de ciocolata. Din acest motiv, incepand cu Vinerea Mare si pana la prima zi de Paste, clopotele nu mai rasuna. Rostogolirea unor oua crude pe o panta reprezinta o alta traditie foarte apreciata de catre copii. Oul care "rezista" pana la capatul traseului este considerat a fi "Oul Victorios". El simbolizeaza piatra care a fost data la o parte de la mormantul Domnului.                                     

Grasutzzu
2023-08-23 07:32:08

                Ca si in Romania, in Franta Pastele reprezinta cea mai importanta sarbatoare a crestinilor, fiind sarbatorit cu foarte mult fast. Magazinele si casele sunt frumos decorate cu iepurasi, pui, oua colorate, pesti si clopotei din ciocolata.  In prima zi de Paste, dis de dimineata, copii se indreapta spre "cuibarul" pe care l-au facut in curte cu ocazia Pastelui si gasesc ouale special pregatite pentru ei. Chiar daca pare greu de crezut, simbolul iepurasului este inlocuit in Franta cu pestii si clopotele din ciocolata. Acest simbol are legatura cu luna aprilie si Ziua Pacalelilor, indeosebi. Dupa cum stiti, in aceasta zi copii incearca sa lipeasca hartii sub forma unui peste pe spatele a cat mai multi oameni. "Clopotele zburatoare" reprezinta o alta traditie respectata cu strictete. Se crede ca in Vinerea Mare toate clopotele iau cu ele, spre Vatican, durerea celor care au jelit crucificarea fiului lui Dumnezeu. Aceleasi "clopote zburatoare" se intorc, insa, in prima zi de Paste, aducand cu ele nenumarate oua de ciocolata. Din acest motiv, incepand cu Vinerea Mare si pana la prima zi de Paste, clopotele nu mai rasuna. Rostogolirea unor oua crude pe o panta reprezinta o alta traditie foarte apreciata de catre copii. Oul care "rezista" pana la capatul traseului este considerat a fi "Oul Victorios". El simbolizeaza piatra care a fost data la o parte de la mormantul Domnului.                                     

Adăugați un răspuns