Arte
dianastefana18
2023-08-22 09:17:21
Ajutatimaaa!! Va rog dau coroonita...am la scoala de adus un ou fara albus si galbenus(intreg) sa fie si fiert cum fac?
Răspunsuri la întrebare
agentbotic
2023-08-22 10:12:24

iei o seringa scoti albusul si aopi iei putina ceara mai topita si astupi gaura si dupa il pui la fiert doar dupa ce ai scos albusul

adutza95
2023-08-22 10:13:39

Se ia oul si se inteapa la unul din capete. E mai usor sa faci asta daca oul este deasupra acului, si le lovesti pe amandoua de masa, decat sa infigi acul in ou cu un ciocan sau ceva. Dupa ce acul a trecut de coaja, infige-l la maxim de mai multe ori pentru a sparge galbenusul.Se ia cutitul si se invarte in gaurica din partea de jos a oului. In acelasi timp e bine sa tii un deget pe gaura din partea de sus, ca sa nu curga albus. Nu invarti prea brutal, sau o sa se rupa bucatele de coaja. Desi acest aspect nu este tocmai important.Se clateste coaja de ou. Se poate face si cu o seringa, insa este mult mai usor sa bagi coaja intr-o cana, sa dai drumul la apa si sa pozitionezi gaura din partea de jos jumatate sub jet. Nu merge deloc sa pui coaja direct sub jetul de apa, pentru ca apa va ocoli spartura si nu va intra inauntru. Smecheria este ca sa pozitionezi oul in asa fel incat pe jumatate din gaura sa intre jetul de apa, iar pe cealalta sa iasa aerul dinauntru.Dupa ce coaja s-a umplut cat de cat cu apa, se agita si se da apa afara. Se clateste de doua trei ori, apoi se lasa la uscat

Adăugați un răspuns